Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
22.03.2008 12:47 - С автомат в супермаркета
Автор: malkotokuche Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5615 Коментари: 19 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Спокойно, не бързайте да се радвате. И тук ще дойде денят, в който „един откачалник” ще влезе в супермаркета, примерно Билата в „Младост” и ще изпозастреля всичко живо, което му е пред очите. Натам отиваме. Наченките на този процес вече са налице, щом хората се изпотрепват за оставен боклук пред входната врата и заето паркомясто. И той по всяка вероятност няма да е средностастическият луд, а най-обикновен гражданин, на който му е писнало от всичко в тая държава. Може да е данъчен, който допреди 15 минути ви е обслужвал на гишето. Може да военен или полицай. Или пък инженер-химик. И тогава дано не сме му на пътя. Много хора са ми споделяли, когато им е кипнало, че имап потребност да хванат и да изпозастрелят всичко, което им е пред очите. И на мен ми е идвало. Образно казано, обаче между метафората и истината понякога крачката е само една.

„Американски прелести” е филм, който ми харесва, защото показва какво не трябва да се случва в живота на хората. Като гледам живота тук и си мисля, че много български семейства не се различват много от този начин на живот. Засега агресията на хората, прецакани от системата и от собствените им близки, е насочена към семейството и обкръжението – съседи, приятели. Затова й в най-голям процент от случаите се получава така, че убиваме хората, които обичаме най-много. Обаче си мисля, че не е далеч моментът, когато на някой ще му падне пердето. И тогава нещата няма да могат да минат със създаването на поредната анкетна комисия, или анализ или каквото се прави обикновено, когато хора изгорят като факли във влак, застрелят сираче или уличат висш държавен служител в корупция и връзки с подземния свят. Понеже никой досега не е повдигнал въпроса за психическата устойчивост на нацията и за това какво поражение е понесъл в живота си всеки един човек от ежедневните простотии в тая държава. Понеже аз съм здрава, права, имам свястно семейство, приятелят ми не ме е напуснал, не съм трайно безработна, разполагам с някакъв доход. Обаче има много хора, които са принудени всеки ден да се борят с бюрокрация, корупция, житейски несправедливости. За това разбира се, не е виновна само държавата. Обаче именно тя може да се окаже последната капка в чашата на този човек и когато тя прелее, той да излезе и да изпозастреля 200 други. Какво правим тогава? Познавам хора, чиито близък човек умира и се налага да подкупи цяла лекарска комисия. Познавам хора, които остават на улицата, защото са измамени и някой е продал собственото им жилище. Познавам хора, които са толкова очукани от живота, че ако аз бях на тяхно място, не знам дали нямаше да хвана автомата.

Работи ли някой по този въпрос?





Тагове:   автомат,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitternacht - няма проблеми,
22.03.2008 12:55
сладуранке!
Давай автомата да влизам!

Пердето ми не се е и вдигало, че да пада...

Ит'с шоутайм!
цитирай
2. danyolka - а може и да е
22.03.2008 13:02
в някое училище например! А на въпроса ти : НИКОЙ не работи по този въпрос, чакат ни да се самоизтребим?!!??
цитирай
3. krotalka - miternaht е показал
22.03.2008 13:03
голям избор, остава да ги предложи за продан или безвъзмездно.
цитирай
4. tsvetkakoketka - Да работят
22.03.2008 13:07
хората които са лично заинтересувани, за съжаление в нашата любима страна всеки се спасява както може. САМ.Поздрави за поста верен и точен е.
цитирай
5. svalyacha - nie tryabva da promenim neshto
22.03.2008 13:12
Da, prava si. No mislya, che nie samite hora, kato grajdani (omrazna mi da povtaryam tazi duma, shto u nas nyama takova neshto) da promenim neshto v sebe si, vav vazglediet si za sveta. Nai-loshtoto neshto v Bulgaria e, che nikoi ne kazva kakva vina imay horata za vsichko, koeto se sluchva. A samo obvinyavat upravlyavashtite, koito pak imat pozla da zashtitavat horata (potencialni glasopodavateli) i da se pluyata vzaimno. Vaprosa e do koga shte im se vrazvame...
цитирай
6. анонимен - Идеите, които давате, са ...
22.03.2008 14:00



Идеите, които давате, са опасни и подстрекават към насилие. Може да пострадат стотици невинни хора. Трябва незабавно да се уведомят органите за да се премахне този текст и тези "идеи".
цитирай
7. meto76 - http://meto76. blog. bg/viewp...
22.03.2008 14:01
http://meto76.blog.bg/viewpost.php?id=173230
цитирай
8. gothic - # 6,
22.03.2008 15:09
Прочети внимателно постинга отново, после си прочети коментара и коментирай пак, моля....
а после прочети и това

http://pach.blog.bg/viewpost.php?id=144340

и после приказвай за подстрекаване. И като цяло мисли, преди да пишеш...
цитирай
9. julllinkata - :)
22.03.2008 15:24
http://julllinkata.blog.bg/viewpost.php?id=93108 Хммм, това бях написала преди време по въпроса. И честно да ти кажа, за сега имам един единствен отговор - Старая се поне аз да бъда позитивна, мила и тн с хората. Ако всеки тръгне от частното, барем се подобрило общото:))))Поздрави на Баскервилското куче:))))
цитирай
10. julllinkata - Това последното....
22.03.2008 15:24
В най-приятелски аспект, де. Да уточня:)))))
цитирай
11. анонимен - 8. gothic
22.03.2008 18:33
Авторката дава морално оправдание за такива действия от страна на някой, на когото не му харесва нещо в държавата. Неправилно и опасно! Плаче за прокурор! Който не му харесва - да се изнася. Не искам американски идиотщини в родната ми страна.
цитирай
12. анонимен - Като гледам живота тук и си мисля, че ...
22.03.2008 20:28
Като гледам живота тук и си мисля, че много български семейства не се различват много от този начин на живот.
------------
Далече си от истината. Живота в щатите е напрегнат, много хора страдат от хроническо недоспиване, живееш и работиш на предела на възможностите си. В жилищните квартали на някои градове е забранено да има заведения, клубове и ресторанти. Годишната отпуска е 2, рядко 3 седмици. Аз сравнявам това да бягаш маратон с темпо на спринтьор.
Даже ученето в техните университети не е както в Бг. 5 години си в постоянен стрес за яко учене - както при нас в сесийно време, но това там е постоянно. Ако имаш С-(отговаря на нашето 4-) повтаряш предмета. Ако си даже болен 2 седмици е невъзможно да наваксаш. Учене, учене и пак учене - повечето правят яки борчове, а след това ако нямаш добър успех даже не ти поглеждат резюмето.
След започване на работа купуваш някакъв дом и отговаряш за други гърла, а борчовете се увеличават.
Това са моите наблюдения от петилетка, аз също минавам по този път там. Нищо общо с връзкарските назначения на работа, бандитите, мутресите и ракийката.
цитирай
13. gothic - Анонимчо, къде видя подстрекав...
22.03.2008 21:33
Анонимчо, къде видя подстрекаване, бе пич? А авторката представя ситуацията. Подстрекаването е другаде, в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА! Точно за това ти казах да прочетеш "американските идиотщини". Нещата, мой човек не са само бели или само черни. Като човек вижда само в тези цветове му се вика далтонизъм. Бъди щастлив и мисли! :)))
цитирай
14. svoboda64 - Анонимен ("щатски":))
22.03.2008 21:41
Прав си в наблюденията си за "великата братска страна" (САЩ:)) Но нека уточним нещо: говориш за средната класа като цяло - тя нито е еднородна, нито пък въобще "щастлива":)

Проблемът на онова общество е, че са му прекалено навити гайките (добре си го резюмирал). Проблемът на нашето - че въобще такива липсват:) Такива крайности раждат приблизително еднакви човешки резултати - отчаяни хора. Които посягат към оръжието, когато са им свършили "думи в пистолетите" или просто не им е останала никаква перспектива (позитивна мисъл:))

Поздрави, malkotokuche!
цитирай
15. malkotokuche - Не аз съм за прокуратурата
22.03.2008 22:16
Понеже виждам, че някои хора искат да ме дават на прокурор, обаче нямат смелостта да застанат с името си, искам да уточня, че не подстрекавам към абсолютно нищо, а просто размишлявам и констатирам, че подобно нещо може да се случи, съдейки по развитието на обществото. Аз също не искам американски идиотщини, още по-малко давам морално оправдание за подобни действия, тъй като отнемането на човешки живот във физическия смисъл на думата е престъпление. Отнемането на човешки живот в психическия смисъл на думата обаче води до това, което някои хора наричат опасно и смятат, че говоренето за това плаче за прокурор.
На всички, които са разбрали смисъла на постинга, благодаря за подкрепата.
цитирай
16. анонимен - Йе, йе...
22.03.2008 22:46
ерата на Сакса направи възможни много неща...
Ебати тапия блог...
http://bglog.net/blog/BasiDi/site/posts/?bid=17907
цитирай
17. анонимен - Хайде да оставим автоматите и ст...
22.03.2008 23:19
Хайде да оставим автоматите и стрелбите за мутрите и престъпниците! Защо мислиш, че някой изтрещял от бюрокрацията, корупцията, трябва да си го връща точно по този начин? Самото формулиране на такава възможност, както правиш ти, трябва да предизвиква само недоумение, а не дискусия.

Дори престъпниците се съобразяват и гледат да няма невинни жертви в разчистването на сметки.

Идеите се загнездват, изкристализират... Ти формулираш нещо, което някой недоволен може да се помисли за достоен да осъществи. А преди това може да е мислил само да срита и обърне кофите за боклук по улицата...

С такива писания, ще започнат да обискират на влизане в супермаркетите. Това ли искаш?

И защо изобщо трябва да се прокрадва тази мисъл в главите на хората?! Страхът води до страх! Може би вече ще трябва да се съобразяваме как вадим парите си на касата, за да не си помислят от охраната че е оръжие?!
цитирай
18. malkotokuche - Хайде да не мислим
22.03.2008 23:30
Ок, хайде да не мислим и да не изговаряме това, което мислим, понеже можело да стане страшно. Като си ги мислим тези неща, но ги премълчаваме, не е страшно... Абсолютно недоумявам какво толкова има в подобна хипотеза. Просто си разсъждавах.
Защо никой не се възмущава от бруталните филми по телевизията? В тях има много насилие...
цитирай
19. анонимен - bitcoin
18.09.2011 16:30
gqqnj0j fjz7uy1 rrvbtw3 ney8fjn zyosbwr.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: malkotokuche
Категория: Лични дневници
Прочетен: 144627
Постинги: 38
Коментари: 270
Гласове: 1429
Архив