Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.02.2008 21:33 - Съюз на асоциациите на федерациите
Автор: malkotokuche Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1236 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 27.02.2008 22:25


Просто е потресаващо колко много асоциации, съюзи, федерации и неправителствени организации има в България. Те уж защитават интересите на някое съсловие, но всъщност не правят нищо друго освен да си чоплят сополите от носа. Те съществуват само във виртуалното пространство и излизат когато напишеш ключова дума в Google. Така вместо интересите на общност от хора действително да се защитават от мощни съюзи, каквито има по цял свят, тук всеки цепи домата на две. Едните си имат Асоциация на доматите с дебели люспи, вторите – Асоциация на доматите с тънки люспи и така до безкрайност. И то не заради нещо друго, а заради жажда за власт. Понеже всеки у тая държава иска да е шеф на нещо. В крайна сметка никой не гледа сериозно на на тях. Добре, че има хора с гражданско съзнание, които ги отсрамват като жената, която осъди Министерството на здравеопазването, мъжът, който осъди Столична община за кризата с боклука и човекът, по чиято жалба Административния съд в София се произнесе, че глобите с фиш и съставянето на наказателни постановления от Столичната компания за градски транспорт са незаконни.

Та мисълта ми е за асоциациите. Така например има толкова много асоциации и федерации, които уж са за защита на пациентите, че човек ще рече, че всичко ни е наред със здравеопазването. Имаме си Съюз на пациентите в България; Българска асоциация за закрила на пациентите, Асоциация на пациентите в България „ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ” и отделно още куп асоциации, разбити по отделни болести. По отношение на бизнеса броят на асоциациите е НЕПРЕБРОИМ. Там положението е действително сериозно, а и някои от наименованията също.

Има например Асоциация на производителите и разпространителите на забавления за възрастни. Те са в защита на порното. Между другото на сайта й има полезни неща. Ама защо анонимни, бе душко? Отстоявайте си интересите пред малоумната държава. Да не мислите, че политиците не гледат порно? Излезте пред парламента – кажете: „Да на порното!” – ще ви обърнат внимание и от медиите.

Ето и още няколко любопитни попадения: Българска асоциация по хипноза; Асоциация „Голям брат – Голяма сестра”; Българска асоциация на ютилити контракторите; Българска Федерация на Гълъбовъдите на Спортни Гълъби и мноооооооооого други.

А ето как стои въпросът с говедата:

Асоциация за развъждане на Българска млечна порода овце; Асоциация на Плевенска черноглава овца; Асоциация за развъждане на цигайски и месни породи овце, гр.Троян; Дружество за отглеждане и развъждане на Маришка овца; Национална говедовъдна федерация; Асоциация на биволовъдите. И това са асоциациите само на част от говедата. А козите? А конете? Те също си имат!

Та това ми е мисълта, темата за държавните агенции е точно толкова обширна, че ще я развия някой друг път, с тази разлика, че там се харчат държавни пари, което е много по-страшно от това, че определени хора си правят асоциации и съюзи. Ама обединявайте се, бе хора, така сте по-силни!



Тагове:   съюз,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dgeorgiev - Впечатляващо
04.03.2008 12:16
Впечатляващо е да подадеш визитната си картичка, на която под името ти пише "Председател на фондация...".

Май това им е основната цел - да са шефове на нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: malkotokuche
Категория: Лични дневници
Прочетен: 144620
Постинги: 38
Коментари: 270
Гласове: 1429
Архив